Новини

Баба Марта 2019 година

Съвместна инициатива на ПГЯЕ „М. С. Кюри” – гр.Белене и НЧ „Христо Ботев 1892” по случай 1-ви Март – денят на Баба Марта
Учениците от ПГЯЕ „М. С. Кюри”: Георги Пътов, Елица Ганкова, Корнелия Тодорова и Сибел Мехмедова, под ръководството на Мая Христофорова и инж. Мая Гъркова днес раздават мартеници за здраве на жителите на град Белене. Натъкмени са с народни носии, любезно предоставени от екипа на Народно читалище „Христо Ботев 1892” – гр.Белене.
Съвместната инициатива на Професионалната гимназия и Народното читалище има за цел: да внесе повече усмивки, споделеност и доброта, които да донесе жеста на подарената мартеница. Това е първа по рода си инициатива на двете институции, които вече мислят за създаване на традиция в подаряването на мартеници за здраве през следващите години.
Ръководството на ПГЯЕ „М. С. Кюри” – гр.Белене изказва своите сърдечни благодарности на г-жа Цветана Врайкова за предоставените народни носии и професионалното отношение на екипа на читалището.

Помощниците на Баба Марта посетиха Пенсионерски клуб „Надежда” и административната сграда на община Белене, където подариха мартеници и много пролетно настроение. Младежите бяха посрещнати с много усмивки и топли чувства.
На всеки срещнат жител на града също бе подарен бяло-червения символ на Баба Марта, както и пожелания за здраве и късмет.

Снимков материал може да намерите в раздел "ГАЛЕРИЯ".