Новини

Засаждане на медоносни дървета по инициатива Гората.бг

Казвам му сливане, съчетание, съвкупност, висша химия, симбиоза!
Това става, когато няколко неща се срещнат и искат да са си полезни. Искат да се взаимосътворяват, взаимоизграждат, взаимоподдържат.
Пчелите. Те не са ни близки. Нямаме родствена връзка или общуване.
Същото биха казали и те за нас. Работят си я своята работа, че чак ни и помагат, че ни и научават, понякога, на работа в екип.
Дърветата – първопричината, най – мощният поток на живота, моторът на цялата Планета, изворът на всичко светло, живо. Осезаеми!
Те също не са ни близки. Дори не се движат, нямат нужда явно. Правят всичко сами, тук и само на едно място. Харесало им е, където са решили да израстат.
Хората – мащабни и увлечени. Чуят ли да зажужи пчела – настръхват. Искат да се махне. Страх ги е да не ги зажили. Все едно са всички алергични. На някои от хората им пречат някои дървета, и сигурно е така. Дървото не знае за намеренията човешки. Затова ги отсичат. Случвало се е милиони пъти.
Някои човеци, любопитни, изучили дървото и пчелите. Изумили се. Не се уплашили, а и не се отегчили от стоицизмът на вековното дърво. Разказали и на останалите човеци, че дърветата и пчелите са полезни и без тях няма да има живот на Планетата, няма да ни има нас.

С нескрита гордост, Ви представяме, учениците от ПГЯЕ „М. С. Кюри”! Заедно намерихме начин да си засадим гора – медоносна гора, от медоносни дървета. Горд съм, защото си изпоцапаха обувките, не си чувстваха изстиналите, кални ръце, идваха всяко междучасие, за да продължат да посаждат дръвчетата. Бор, Явор и Акация.
Ето така се прави чиста симбиоза – аз крепя теб, за да ме държиш утре жив ти, с това, което ти можеш, а аз не.
Благодарност към всички за помощта!
Това е начина да се съхраним и развиваме! Чиста и елементарна, като дъжда, симбиоза. Искам да ме има мен, но за да ме има, ще се наложи да помогна на другия, да го подкрепя, да го пазя, съхранявам и ценя. Инак няма да ме има нито мен, нито онзи, от който завися.
И малко пот за цвят и настроение,

Снимков материал може да намерите в раздел "ГАЛЕРИЯ"