Новини

АБИТУРИЕНТИ 2020

АБИТУРИЕНТИ 2020

КАКВО Е ДА СИ АБИТУРИЕНТ В УСЛОВИЯТА НА КРИЗАТА COVID-19?

Милен Торториков, ученик в Професионална гимназия по ядрена енергетика „Мария Склодовска-Кюри”, специалност „Икономическа информатика”:
Разбира се, че се радвам, че завършвам. За мен тези 12 години в училище бяха едно уникално изживяване и страхотно приключение. Много хубави моменти съм имал: прекрачването на прага на първата ми класна стая, първият класен ръководител, първият клас, първите приятели, започването ми на средното образование в съвсем различна атмосфера - ново училище с нови и стари съученици, нови учители, които винаги са били до мен във всеки един момент и когато съм имал проблеми, никога не са се отказвали да ми помогнат.
Участието ми в извънкласните дейности и проекти ми помогна доста в придобиването на харизма, увереност, оптимизъм, да осъзная факта, че никога не трябва да се предавам пред натиск, както и много нова информация, която ще ми помага в живота занапред.
Като всеки ученик и аз съм имал трудни моменти, но никога не съм се отказвал пред тях и никога не съм търсил оправдания за даден проблем.
В началото на март месец, когато в нашата страна се обяви епидемия от COVID-19, обучението ни премина в дистанционна форма. Промяната беше единствено, че всичко, което го правихме и учихме в училище, се превърна във виртуална форма на обучение. Резултатите ми от дистанционната форма на обучение се подобориха, благодарение на учителския колектив, тяхната отдаденост и помощ винаги, когато ми бе нужна.
Всеки абитуриент има притеснения относно приближаващите държавни изпити, но лично аз не се притеснявам толкова, защото всеки ден се подготвям над тях. Естествено, че съжалявам поради факта, че няма да имам изпращане, защото това е важен момент от живота на всеки един от нас - предаването на знамето на новите знаменосци, целуването на знамето, което показва, че щом сме стигнали до този преломен момент от нашия живот, вече сме преминали един 12-годишен етап от живота ни, изпълнен с много емоции, възходи и падения.
Естествено че съжалявам че няма да има абитуриентски бал - това е денят на всеки абитуриент, в който искаме да се видим в официалните дрехи, наконтени, изтупани и по-зрели. Лично аз не бях си купил тоалет за бала, защото смятах, че няма нужда от толкова ранна подготовка, както прави почти всеки един абитуриент.
Аз кандидатствах в Националния военен университет „Васил Левски” - град Велико Търново с ранната приемна кампания, която беше стартирана тази година.
Искам да изкажа лични благодарности на всеки един учител, който ми е помагал и не се е отказвал от мен през тези 12 години. Желая им високи професионални успехи в живота, да са здрави, усмихнати и вярващи във всеки един бъдещ ученик, който ще премине през техните ръце.
На моите връстници и съученици - бъдете здрави и щастливи, не се отказвайте пред най-големите трудности, дерзайте смело напред и ще видите как животът ще ви се отблагодари и ще разберете, че всичките усилия, които полагате ще си струват!