Новини

15 май - патронен празник на на ПГЯЕ „Мария Склодовска-Кюри“ и изпращане на випуск 2020.

Отново е 15 май, отново има повод за радост и гордост – патронният празник на на ПГЯЕ „Мария Склодовска-Кюри“ и изпращането на випуск 2020.
Този ден обаче е различен от миналите празници. Училищният двор е празен: няма весел смях, няма песни, няма ви вас, мили ученици, колеги !
Но това е поредното изпитание, което ще преодолеем, за да изградим новото си бъдеще.
Скъпи ученици, учители, служители и родители,
Позволете ми да ви поздравя най-искрено и сърдечно за нашия празник.
Петнадесети май е патронният празник на ПГЯЕ „Мария Склодовска-Кюри“– училището, с което ще бъдат свързани вашите спомени от последните няколко години!
Скоро е и двадесет и четвърти май - празникът на българския дух и на нашата национална идентичност!
Днес е вълнуващ ден за нашето училище. Той е много специален празник за всеки един от нас: ученици, учители и служители.
Използвам възможността да изразя своята благодарност към всички вас за проявения интерес, ангажираност и труд в тази изключителна обстановка на дистанционно обучение.

Уважаеми учители,
За вас обучението на децата ни, е първостепенна задача. Благодаря ви за усилията и професионализма, с който работите, за търпението и готовността да се раздавате.

Уважаеми родители,
Благодаря Ви за отзивчивостта, подкрепата, за избора на нашето училище и за доверието към нас –учителите и служителите в ПГЯЕ „М.С.Кюри”.
Скъпи ученици,
Благодаря ви за вашата активност, труд и отговорност! Бъдете здрави, целеустремени, добри и толерантни хора! Следвайте мечтите си и носете частица от своето училище!

Най-вълнуващ е празникът за дванадесетокласниците. За тях това е последният учебен ден и последния звънец.
Скъпи абитуриенти,
Днес, макар и не лично, вие се разделяте с училище. Започвате един нов етап, който ще ви поднесе изненади и горчиви мигове. Мигове, в които ние вашите учители ви пожелаваме да приемете трудностите с усмивка и никога да не се предавате, а да се опитвате винаги да преследвате своите мечти!
В навечерието на дипломирането ви, ние - вашите учители, ви желаем да последвате мечтите си и да станете граждани на света, но преди всичко да останете българи.
Пожелаваме ви да бъдете умни и дръзки, да виждате доброто и красотата около себе си и да ги създавате. Ценете това, което притежавате – младост, сила, свобода! Отстоявайте с воля и дух себе си и своето щастие! От сърце ви желаем здраве и успехи във всички добри и смели начинания, които ви предстоят!
На добър час!