Новини

Поздравителен адрес

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

Уважаеми учители и служители,

Професията учител е призвание!

Тя е една от най-благородните и значими за всяко общество. „Учител” е дума, която се е превърнала в нарицателно за личност – пример, подражание и последване.

За Вас децата са кауза. Вие се грижете за своите ученици, като за свои деца. Със своя висок професионализъм и всеотдайност към учителската професия Вие спечелихте уважението и признателността на ученици и родители.

Днес, на този светъл празник, приемете моите най-сърдечни благодарности и пожелания за здраве и сила на духа. Съхранявайте Вашия професионализъм и заветите на светите братя Кирил и Методий.

Нека факелът на Словото бъде носен гордо и предаден на идните поколения!

 

 

Скъпи ученици,

Днес 24 май е празникът, който винаги ще грее в душите Ви и винаги ще Ви връща при първата прочетена книга, при първата написана дума.

Вие сте нашата надежда, сила и енергия, смисълът на труда и мечтите ни. Черпете от огъня на Светите братя, който ще Ви помогне да превърнете трудностите в победи, а мечтите в реалност.

Носете с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите! Съхранявайте традициите и любовта към знанието и с оптимизъм гледайте към бъдещето! Бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти, бъдете горди със своите знания и стремежи!

Когато един ден постигнете професионални успехи, намерете време за своето училище, за своите учители! Защото за тях няма по-голяма награда от това да разберат за Вашите успехи!

Бъдете здрави и нека дните Ви са пълни с хармония и ведрост!

 

 

Уважаеми родители, съмишленици и партньори,

Вие, с Вашата активност и отговорност бяхте подкрепа и опора на учениците и учителите през всичките тези години и особено през тази необикновена, различна и запомняща се 2019/2020 година. Всички заедно приехме предизвикателството и успяхме да постигнем много за образованието на децата ни.

Вие родители, ни повярвахте и избрахте нашето училище за вашите деца. Благодаря Ви за доверието към нас – Учителите! Имаме достатъчно основания да се гордеем с постиженията на нашите ученици и учители!

Приемете моите най-искрени поздравление по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Нека и в празник и в делник да имаме пред себе си идеала, изречен с думите на поета:

„Върви, народе възродени, към светли бъднини върви!...”

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

С уважение,

24 май 2020г.

инж. Мая Гъркова

Директор на ПГЯЕ „М. С. Кюри”

Гр. Белене