Новини

състезание "Мога и зная как"

На 12.02.2013 година в ПГЯЕ „М.С.Кюри” се проведе училищен кръг на националното състезание по приложна електроника „МОГА И ЗНАЯ КАК”, организирано от МОМН с партньор Търговска верига  “Елимекс”. В състезанието участват  ученици от цялата страна, обучаващи се по професията „Техник на електронна техника”, разделени в две възрастови групи.
20 ученици от IX до XII клас на ПГЯЕ „Мария Скл.-Кюри” се включиха в надпреварата. В първи кръг  те  решаваха тест за 20 минути. Първите шест от всяка възрастова група продължиха във втори кръг  – практическа задача.  За 60 минути учениците трябваше да изработят действащо електронно устройство и да опишат последователността на операциите.  С огромно желание и хъс за победа и спечелване на повече точки за отборната и лична надпревара протече състезанието. Тези, които имаха опит от миналогодишното състезание работеха уверено и със самочувствие на можещи, а тепърва „прохождащите”  деветокласници показаха желание за победа и завидни резултати за сравнително малкия си опит в професията . Организаторите останаха впечатлени от добрите практически умения и сръчността  на младите техници. Награди и грамоти получиха всички, достигнали втори  кръг.
КЛАСИРАНЕ:
Първа възрастова група: IX и X клас

I място:  Светослав Велчев Драгинов -  X клас
II място:  Симеон Ангелов Иванов - IX клас
III място:  Павел Свиленов Петков  - IX клас

Втора  възрастова група: X I и X I I клас

I място:  Валентин Цветелинов Гулев   - XI клас
II място:  Ивайло Анатолиев Ангелов  - XI клас
II Iмясто:  Айджан Летимов Реджепов  - XI клас


Първите двама от всяка възрастова група сформират отбор, който ще се съревновава за спечелване на място за регионалния кръг!