Новини

Проект "УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ"

За втора поредна година възпитаници на ПГЯЕ „М.С.Кюри” ще се включат с ентусиазъм и огромно желание в следващата фаза на проект „Ученически практики”, съфинансиран от Европейски социален фонд на Европейския съюз. Тази година желание за участие имат два пъти повече ученици.

инж. Мая Гъркова - директор на гимназията и инж. Емилия Петрова – помощник-директор по учебно-производствената дейност,  запознаха бъдещите участници с целите и дейностите по проекта. Работата в реална работна среда е изключително полезна, защото помага на учениците да се научат да спазват трудовата дисциплина и ред, да поддържат ред и чистота на работното място, да бъдат отговорни, да преодолеят бариерата между тях и работодателя-партньор.

Натрупали опит и доволни от съвместната работа отново фирми-партньори ще бъдат: ЧЕЗ Разпределение България,  Община Белене, НЧ „Христо Ботев 1892”-град Белене. Новите ни фирми-партньори са ЕТ „Пламен Томов” и ЕТ „БобиКом – Боян Ангелов”, които ще дадат възможност на младите специалисти да приложат наученото.

Ръководството на училището благодари на всички наши партньори за дадената възможност учениците да се обучават при тях. Пожелаваме на наставниците ползотворна работа, ентусиазъм и тъпение.