Новини

Състезание "Енергия за бъдещето"

 

"ЕНЕРГИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО"

На 16 май ученици от ПГЯЕ „Мария Склодовска-Кюри” и СОУ „Димчо Дебелянов” участваха в състезание под мотото „Енергия за бъдещето”. Мероприятието се проведе по идея и под патронажа на Сдружение „Жените в ядрената индустрия” – България, секция Белене.

Гости  бяха представители на WIN-България, секция Белене, НЕК-АЕЦ Белене, директори, учители и ученици от трите училища в града.

Професионалната гимназия бе представена от Михаела Петрова, Стефани Кирилова, Вилислав Цонев, Павел Петков и Йоана Тодорова, с ръководител Елка Данева.

            Двата отбора направиха презентации на тема „Източници на енергия” и се съревноваваха в игри, в които трябваше да демонстрират знания, съобразителност и  бързина.

За гостите бе подготвена викторина и бе поднесена любопитна информация за приложението на радиацията в съвременния живот.

            Пред погледа на компетентното жури в хода на състезанието превес имаше ту единият, ту другият отбор и в крайна сметка резултатът бе равен. Така победители станаха всички участници, преживели много емоции по време на подготовката и провеждането на състезанието.

Участниците получиха индивидуални награди, купи и награди за училищата.